Definita cuvantului sterilitate
STERILITÁTE s. f. Starea, însușirea a ceea ce este steril; incapacitatea de a procrea, de a face roade. ♦ Fig. Incapacitatea de a crea, de a produce ceva (din punct de vedere spiritual). ♦ Stare caracterizată prin absența germenilor microbieni. – Din fr. stérilité, lat. sterilitas, -atis.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu sterilitate
VIVACITÁTE s. f. 1. vioiciune, agerime. 2. promptitudine. 3. (fiz.) cantitatea de gaze degajată în unitatea de timp de unitatea de volum de pulbere care arde la presiune normală. 4. strălucire vie (a unei culori); colorit viu, format din culori strălucitoare, luminoase. (< fr. vivacité, lat. vivacitas) Vezi definitia »
COMUNITÁTE s. f. 1. caracterul a ceea ce este comun mai multor persoane sau grupuri sociale. 2. grup de oameni cu interese, credințe, obiceiuri, norme de viață comune; colectivitate, societate. ◊ totalitatea organismelor vegetale care ocupă o anumită zonă geografică, având relații reciproce. (<lat. communitas, după fr. communauté, it. comunità) Vezi definitia »
POPULARITÁTE s.f. Calitatea de a fi popular (4); faimă, renume. [Cf. lat. popularitas, fr. popularité]. Vezi definitia »
INCOAGULABILITÁTE s. f. (Med.) Lipsă de coagulare. [Pr.: -co-a-] – Din fr. incoagulabilité. Vezi definitia »
este un termen aparut în engleză pentru prima dată în 1994 într-un articol al jurnalistului englez Mark Simpson în ziarul The Independent. Acest termen desemnează un bărbat cu un simț dezvoltat al esteticului, care investește foarte mult timp si bani în felul în care arată și în stilul lui de viață. Termenul nu are legatură cu orientarea sexuală a persoanei respective. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z