Definita cuvantului striație
STRIÁȚIE, striații, s. f. Fiecare dintre dungile fine, paralele, care se observă pe anumite corpuri, scoase în relief, săpate în adâncime sau care se detașează pe un fond de culoare diferită; (cu sens colectiv) sistem format din astfel de dungi. [Pr.: stri-a-.Var.: striațiúne s. f.] – Din fr. striation.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu striație
HIPERCHINEZÍE, hiperchinezii, s. f. Activitate exagerată efectuată de mușchii2 scheletici sau de mușchii2 netezi ai unui organ cavitar. – Din fr. hyperkinésie. Vezi definitia »
sulimeniturénie, sulimeniturénii, s.f. (înv.) strat de suliman (de culoare roșie) în pictură. Vezi definitia »
VACCINOFOBÍE s. f. teamă morbidă de vaccin. (< engl. vaccinophobia) Vezi definitia »
PROTÉCȚIE, protecții, s. f. 1. Faptul de a proteja, de a ocroti, de a apăra; ansamblu de măsuri care protejează; persoană, instituție etc. care protejează; dispozitiv, sistem tehnic etc. care servește la protejare. ◊ Protecția muncii = ansamblu de măsuri luate pentru ocrotirea vieții și a sănătății celor ce muncesc, pentru asigurarea desfășurării muncii în condițiile cele mai bune. ◊ Loc. adj. De protecție = protector. ♦ Sprijin, ajutor dat cuiva de o persoană influentă pentru obținerea unui avantaj; p. ext. persoană care acordă acest sprijin. 2. (Înv.) Protectorat. – Din lat. protectio, -onis, fr. protection. Vezi definitia »
POLICITEMÍE, policitemii, s. f. (Med.) Poliglobulie. – Din fr. polycythémie. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z