Definita cuvantului subrau
SUBRÁU, subrauri, s. n. Obiect de lenjerie confecționat din pânză (impermeabilă cauciucată sau din material plastic), care se coase la subsuoara hainelor, pentru a le feri de transpirație. [Var.: subráur s. n.] – Din fr. sous-bras.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu subrau
CA MAU (MUI CA MAU, BAI-BUNG), cap. în SE Asiei la 8º38’ lat. N și 104º44’ long. E, cel mai sudic punct al Pen. Indochina (Vietnam), separînd M. Chinei de Sud de G. Thailandei. Vezi definitia »
BLAU s. n. (Rar; în expr.) A face blau= a lipsi de la lucru a doua zi după o sărbătoare. – Din germ. blauer [Montag]. Vezi definitia »
Veneau fanariotii sa preia spre administrare pamanturile romanesti si cand coborau din mijlocul de transport erau intampinati de intreg satul. Grecul care era impresionat de frumusetea tarii noastre spunea cu voce tare: „Ti Kalos!” Adica „ce frumos!”.Satenii spuneau despre grecul uimit:„Alt ticalos!” Vezi definitia »
AARAU [ḁrau], oraș în N Elveției, pe Aare, centru ad-tiv al cantonului Aargau; 57,9 mii loc. (1987, cu suburbiile). Nod rutier. Textile, instrumente de precizie. Vezi definitia »
háu interj. – Redă strigătele de chemare sau de bucurie, ca și lătratul. – Var. hău, hu. Creație expresivă, cf. aui.Der. hăui (var. hăuli, hăuni, aoli), vb. (a țipa; a chema în gura mare; a cînta; a urla); hăucăi, vb. (a lătra), cf. rut. kaukati; haulă, s. f. (casă mare pustie), numită astfel datorită ecoului pereților săi; haot, s. n. (Munt., zgomot, larmă); hău, s. n. (abis, prăpastie), din pricina ecoului (Cihac, II, 663 și Philippide, Principii, 154 se gîndesc la o posibilă der. din ngr. χάος; DAR consideră etimonul necunoscut; Scriban pornește de la mag. „zăpadă”). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z