Definita cuvantului superintendent
SUPERINTENDÉNT, superintendenți, s. m. (În Biserica evanghelică) 1. Preot care supraveghează o eforie. 2. Episcop. – Din germ. Superintendent.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu superintendent
păsămấnt, păsăminte, s.n. (reg.) grijă, necaz, supărare. Vezi definitia »
COOCUPÁNT, -Ă, coocupanți, -te, s. m. și f. Persoană care ocupă un loc, împreună cu una sau mai multe persoane. – Din fr. coocupant. Vezi definitia »
APARÉNT, -Ă, aparenți, -te, adj. 1. Care este altfel decât pare la prima vedere, care este doar în aparență așa cum se arată. Liniște aparentă. ♦ (Adverbial) în aparență. 2. (Franțuzism) Care apare cu claritate (privirii, minții). ◊ Cărămidă aparentă = cărămidă specială destinată zidirii unor fațade care nu se acoperă cu tencuială. – Din fr. apparent, lat. apparens, -ntis. Vezi definitia »
EDIFIÁNT, -Ă adj. 1. moral, moralizator, educativ. 2. edificator. (< fr. édifiant) Vezi definitia »
FALIMÉNT s.n. Situație de insolvabilitate a unui comerciant, a unui bancher (sau a unei întreprinderi comerciale, industriale etc.), recunoscută și declarată de o instanță judecătorească; bancrută; (fig.) ruină, eșec total. ◊ A da faliment = a ajunge în stare de faliment; (fig.) a nu izbuti într-o acțiune. [Pl. -te, -turi. / cf. germ. Falliment, it. fallimento]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z