Definita cuvantului carbonilic
CARBONÍLIC, -Ă, carbonilici, -ce, adj. (Chim.; despre substanțe) Care conține, în moleculă gruparea funcțională carbonil. ◊ Compuși carbonilici = denumire generică pentru aldehide și cetone. – Din engl. carbonylic.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu carbonilic
STADIMÉTRIC, -Ă adj. Referitor la stadimetrie. [< fr. stadiométrique]. Vezi definitia »
TELEDINÁMIC, -Ă I. adj. care transmite la distanță energia, puterea. II. s. f. știință care se ocupă cu transmiterea prin pământ, cu ajutorul ultrasunetelor, a unor șocuri puternice, pentru a provoca acțiuni distrugătoare la mare distanță. (< fr. télédynamique) Vezi definitia »
ELECTROTERÁPIC, -Ă adj. Referitor la electroterapie. [< fr. électrothérapique]. Vezi definitia »
LUNÁTIC, -Ă, lunatici, -ce, adj. 1. (Despre oameni, adesea substantivat) Somnambul. ♦ (Despre somn, privire, mers etc.) De somnambul. ♦ (Rar) Care are vedenii; sperios, fricos. 2. (Rar) Fantastic, halucinant, ireal. ♦ Cu idei ciudate; cu manifestări bizare. 3. (Pop.) Născut în aceeași lună cu altul (și considerat în raport cu acesta). [Var.: lunátec, -ă adj.] – Din lat. lunaticus, fr. lunatique. Vezi definitia »
Șchic, -uri este denumirea bucăților din piele de porc din care se puteau împleti părți ale hamului, dar mai ales bice. Circula în zona Brașovului. Originea, probabil, germană dar nu sunt în stare să spun de unde provine el. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z