Definita cuvantului crampon
CRAMPÓN, crampoane, s. n. 1. Piron de oțel cu secțiune pătrată, cu care se fixează pe traverse șinele de cale ferată. 2. Bucată mică de talpă groasă, de cauciuc sau de material plastic care se aplică pe talpa unor bocanci de sport, pentru a asigura stabilitatea jucătorilor pe teren. 3. Rădăcină adventivă a unei plante agățătoare, prin care aceasta se prinde de copaci, de ziduri etc. – Din fr. crampon.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu crampon
ARGÓN s.n. (Chim.) Gaz nobil incolor și inodor, întrebuințat mai ales la umplerea becurilor și a tuburilor luminescente. [< fr. argon, cf. gr. argos – inactiv]. Vezi definitia »
ANDERSON [ændərsn], Carl David (1905-1991), fizician american. Porf. la Institutul de Tehnologie din California. Cercetări asupra razelor cosmice. A descoperit pozitronul (1932) și mezonul (1938). Premiul Nobel (1936). Vezi definitia »
FRAZIFÓN s. n. problemă enigmistică constând din găsirea unor cuvinte cu un anumit număr de litere corespunzătoare definițiilor și alcătuirea unei fraze prin alipirea cuvintelor găsite. (< frază + -fon2) Vezi definitia »
ADDISON [ædisn], Joseph (1672-1719), scriitor și publicist englez. Împreună cu R. Steele a perfecționat eseul literar, dîndu-i o adresă satiric-moralizatoare și un stil sobru, remarcabil prin finețe și vervă. Vezi definitia »
mason (masóni), s. m. – Francmason. Fr. (franc-)maçon. Sec. XIX (loja cea mai veche din București a fost Steaua Dunării, 1857; de la 1880 la 1914, marea lojă din București le-a condus pe cele din Austria și Grecia). – Der. masonic, adj.; masonerie, s. f. Cf. farmazon. Se folosește și în formele autentice, francmason și der. lui. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z