Definita cuvantului cvadruplex
CVADRUPLÉX s. n. Sistem de transmisie telegrafică care asigură transmiterea simultană a patru mesaje diferite. [Var.: cuadrupléx s. n.] – Din fr., lat. quadruplex.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu cvadruplex
MÚREX s.n. (Zool.) Moluscă gasteropodă cu cochilie spiralată, acoperită de spini și cu o prelungire în formă de tub, din care în antichitate se extrăgea purpura. [< fr., lat. murex]. Vezi definitia »
SCÓLEX s.n. (Zool.) Partea anterioară a teniei, care poartă organele de fixare. [< fr. scolex]. Vezi definitia »
MULTIPLÉX adj.n. Sistem multiplex = procedeu de transmitere simultană a mai multor mesaje pe aceeași linie de telecomunicații. // s.n. Aparat telegrafic care transmite concomitent mai multe telegrame. [< fr. multiplex]. Vezi definitia »
CRIPTEX (-) Dispozitiv care este folosit in știința criptografiei pentru a proteja informațiile scrise pe un suport interior, un codex. Leonardo da Vinci a fost un veritabil pionier al criptorgrafiei, rareori fiindu-i recunoscută aceasta întîietate. In prezent specialiștii moderni îi amintesc pe ZIMMERMAN si SCHNEIER, însă Da Vinci inventase una dintre primele forme rudimentare de cifrare prin intermediul căreia putea trimite mesaje secrete pe distanțe lungi. Pentru veridicitatea acestui termen puteți consulta romanul „Codul lui Da Vinci”, Dan Brown, p.227-228, Ed. RAO International Publishing Company, 2004. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z