Definita cuvantului cvintesență
CVINTESÉNȚĂ s. f. v. chintesență.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu cvintesență
SCLEROPROTEÍNĂ s.f. Proteină simplă cu structură fibroasă, foarte rezistentă, care există în țesuturile de susținere a fanerelor. [Pron. -te-i-. / < fr. scléroprotéine]. Vezi definitia »
CÁSCĂ s. f. 1. acoperământ de cap din metal ușor, dar rezistent, pe care îl poartă militarii în luptă, unii sportivi sau muncitorii, scafandrii și cosmonauții pentru protejarea capului. ♦ ~ăști albastre = trupe ONU aflate în zone de conflict. ◊ acoperământ de cap din cauciuc, la înotări pentru a nu-și uda părul. 2. dispozitiv metalic în formă de căciulă, servind la uscatul părului. 3. dispozitiv din unu sau două receptoare fixate pe urechi pentru ascultarea transmisiunilor radiofonice sau telefonice. (< fr. casque) Vezi definitia »
ARĂPOÁICĂ, arăpoaice, s. f. (Pop.) Femeie care face parte dintr-o populație africană negroidă; p. gener. femeie cu pielea și părul de culoare neagră. – Arap + suf. -oaică. Vezi definitia »
ETÚVĂ, etuve, s. f. Aparat metalic, de diferite forme și dimensiuni, folosit pentru sterilizare și deparazitare prin mijloace chimice și fizice. – Din fr. étuve. Vezi definitia »
MADÁMĂ s.f. (Ieșit din uz) Femeie din personalul de serviciu al unui hotel. ♦ Guvernantă la copii. [< fr. madame]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z