Definita cuvantului cupru
CÚPRU s. n. Element chimic, metal de culoare roșiatică, foarte maleabil, ductil și bun conducător de căldură și de electricitate, cu numeroase întrebuințări în industria tehnică, în fotogravură, galvanoplastie, la obținerea de aliaje etc.; aramă. – Din lat. cuprum.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu cupru
MEGOHMÉTRU, megohmetre, s. n. (Fiz.) Aparat pentru măsurarea rezistențelor electrice de valoare mare. [Pr.: -gom-] – Din fr. mégohmètre. Vezi definitia »
ANEMOMÉTRU, anemometre, s. n. Instrument pentru măsurarea vitezei gazelor în conducte, a aerului în atmosferă, a unui avion în aer. – Din fr. anémomètre. Vezi definitia »
DUBLU-DECIMÉTRU s.m. v. decimetru [în DN]. Vezi definitia »
FUNÉBRU, -Ă adj. de înmormântare. ♦ marș ~ = marș solemn care se execută de obicei la înmormântări. ◊ trist, jalnic; lugubru, sinistru. (< fr. funèbre, lat. funebris) Vezi definitia »
áspru (áspri), s. m. – Veche monedă turcească de argint, care a circulat în țările române, începînd cu sec. XV; valora a douăsprezecea parte dintr-un florin, în sec. XVII, și 1/80 dintr-un leu (adică o lețcaie sau o jumătate de para), la începutul sec. XIX. – Mr. aspru, megl. aspră. Ngr. ἄσπρον, din lat. asper, cf. bg. asprŭ. Cuvîntul sp. figurează deja la Covarrubias. Cf. Ed. Schwyzer, IF, I (1931), p. 1-45. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z