Definita cuvantului dubludecimetru
DUBLU-DECIMÉTRU s.m. v. decimetru [în DN].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu dubludecimetru
CÚPRU s. n. Element chimic, metal de culoare roșiatică, foarte maleabil, ductil și bun conducător de căldură și de electricitate, cu numeroase întrebuințări în industria tehnică, în fotogravură, galvanoplastie, la obținerea de aliaje etc.; aramă. – Din lat. cuprum. Vezi definitia »
OSCILOMÉTRU s. n. instrument folosit în oscilometrie. (< fr. oscillomètre) Vezi definitia »
MÉTRU1 s. m. 1. unitate fundamentală de măsură pentru lungime, a patruzecea milioana parte din meridianul terestru. 2. riglă, bandă gradată de lemn, de metal etc., cu lungimea de un metru (1). 3. grup de silabe constituind unitatea de măsură a versului; (p. ext.) ritm determinat de împărțirea unui vers în silabe. 4. (muz.) diviziune la baza organizării duratelor sunetelor după succesiunea accentelor tari sau slabe; ritm, cadență, măsură. (< fr. mètre, lat. metrum, gr. metron) Vezi definitia »
TASOMÉTRU s. n. aparat pentru măsurarea tasării terenului. (< fr. tassomètre) Vezi definitia »
TIPOMÉTRU s.n. 1. Instrument pentru măsurarea corpului literelor tipografice. 2. Riglă gradată în unități tipografice, folosită la măsurarea dimensiunilor machetei, a textelor culese sau tipărite. [< fr. typomètre]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z