Definita cuvantului cataplasmă
CATAPLÁSMĂ, cataplasme, s. f. Pastă medicinală, cu acțiune emolientă și revulsivă, care se aplică, drept remediu, pe partea bolnavă a corpului; p. ext. bucată de pânză, bandaj etc. pe care se întinde această pastă, pentru a fi aplicată pe corp. – Din fr. cataplasme, lat. cataplasma.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu cataplasmă
TÁSTĂ, taste, s. f. (Tehn.) Clapă (1). – Din germ. Taste. Vezi definitia »
rúștină s.f. (reg.) loc prăpăstios care se surpă mereu. Vezi definitia »
TÚRIȚĂ, turițe, s. f. Plantă erbacee cu tulpina în patru muchii, cu flori albe sau verzi și cu fructe acoperite cu peri curbați la vârf, care se agață de hainele oamenilor, de lâna oilor etc. (Galium aparine). ◊ Compus: turiță-mare = plantă erbacee cu frunze păroase pe fața inferioară și cu foliole dințate, cu flori galbene-aurii grupate în formă de ciorchine și cu fructe cu ghimpi mici la bază; scai-mărunt (Agrimonia eupatoria). – Din scr. turica. Vezi definitia »
MANGRÓVĂ, mangrove, s. f. Formație vegetală tropicală alcătuită din arbori și arbuști, caracteristică țărmurilor maritime mlăștinoase, inundate în timpul fluxului. – Din fr. mangrove. Vezi definitia »
RÍZĂ, rize, s.f. Ferecătură de icoană, îmbrăcăminte din metal comun, semiprețios sau prețios, cu care se îmbracă icoana pentru a proteja pictura și pentru a o înfrumuseța Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z