Definita cuvantului ceaprazar
CEAPRAZÁR, ceaprazari, s. m. Fabricant sau negustor de ceaprazuri (1) sau, p. ext. de chipie și de alte obiecte de uniformă (militară). – Ceapraz + suf. -ar.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu ceaprazar
FÂNÁR s. n. v. fanar. Vezi definitia »
PERIGANGLIONÁR, -Ă adj. Situat în jurul ganglionilor; periganglionic. [Cf. fr. périganglionnaire, it. periganglionare]. Vezi definitia »
OSUÁR s. n. 1. monument funerar în care se păstrează osemintele celor decedați. 2. loc special amenajat pentru oseminte (rezultate din deshumările de pe câmpurile de luptă). (< fr. ossuaire, lat. ossuarium) Vezi definitia »
CINCANTENÁR, -Ă I. adj., s. m. f. (om) în vârstă de cincizeci de ani; cvincvagenar. II. s. n. sărbătorire a cincizeci de ani de la un eveniment; semicentenar. (< fr. cinquantenaire) Vezi definitia »
PLENÁR adj. (Despre ședințe, adunări) Care se ține cu participarea tuturor membrilor. // s.f. Ședință, adunare la care participă toți membrii unei organizații, ai unei instituții etc. ◊ Plenară lărgită = plenară la care participă și persoane care nu fac parte din organizația sau din unitatea repectivă. [Cf. fr. plénier, it. plenario]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z