Definita cuvantului ceasla
CEASLÁ s. f. v. șasla.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu ceasla
REGULÁ, regulez, vb. I. Tranz. 1. A pune în ordine, a aranja, a rândui; a sistematiza. ♦ Spec. A pune la punct un mecanism, a face să funcționeze regulat; a repara. ♦ Spec. A regla, a potrivi. 2. Fig. (Fam.) A pune pe cineva la punct, a-l învăța minte, a-i da o lecție, a-l reduce la tăcere. – Din lat., it. regulare. Vezi definitia »
STIMULÁ vb. I. tr. A îndemna, a încuraja; a da un nou avânt. ♦ A excita, a activa (un organ, o funcție). [< fr. stimuler, cf. lat. stimulare]. Vezi definitia »
PROFILÁ, profilez, vb. I. 1. Refl. A ieși în evidență; a se reliefa, a se contura. 2. Tranz. A stabili obiectivul de bază al producției unei întreprinderi, al activității unei instituții, organizându-le în mod corespunzător. 3. Tranz. A lamina un drug de metal, dându-i un profil uniform pe toată lungimea lui. ♦ P. gener. A fasona, a prelucra un obiect sau un material pentru a-i da un anumit profil. – Din fr. profiler. Vezi definitia »
pistrelá (-léz, -át), vb. – A scînteia, a arde cu scîntei. Slov. prestriliti (Tiktin). – Der. pistrelătură, s. f. (scînteiere). Înv. Vezi definitia »
SEGUIDILLA s. f. Dans popular spaniol, cu mișcare vioaie, care se dansează cu acompaniament de chitară sau de castaniete, uneori însoțit de cântec; melodie după care se execută acest dans. [Pr.: seghidília] – Cuv. sp. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z