Definita cuvantului centralizație
CENTRALIZÁȚIE, centralizații, s. f. (înv.) Centralizare. – Din fr. centralisation.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu centralizație
NICTALOPÍE s.f. Afecțiune a ochiului datorită căreia bolnavul nu distinge bine lucrurile decât la o lumină slabă sau în timpul nopții. Gen. -iei. / < fr. nyclalopie]. Vezi definitia »
BIBLIOFILÍE s. f. Pasiunea de a cunoaște, de a evalua și de a colecționa cărți rare și prețioase. 2. Ramură a bibliofiliei care se ocupă cu studiul cărților rare și al valorii lor artistice. [Pr.: -bli-o-] – Din fr. bibliophilie. Vezi definitia »
MONARHÍE, monarhii, s. f. 1. Formă de guvernământ în care puterea supremă aparține unei singure persoane (rege, împărat, țar, șah etc.) și se transmite de obicei ereditar. ◊ Monarhie absolută = formă de conducere a statului bazată pe puterea nelimitată a monarhului. Monarhie constituțională = formă de conducere a statului monarhic în care prerogativele monarhului sunt limitate prin constituție. 2. Stat care are ca formă de guvernământ monarhia. (1) – Din ngr. monarhía, lat. monarchia, germ. Monarchie, fr. monarchie. Vezi definitia »
AFERENTÁȚIE s. f. transmitere a excitației de la neuronii receptori periferici la cei centrali. (< fr. afférentation) Vezi definitia »
valvulotomíe s. f., art. valvulotomía, g.-d. valvulotomíi, art. valvulotomíei; pl. valvulotomíi, art. valvulotomíile Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z