Definita cuvantului chinez
CHINÉZ2, -Ă, chinezi, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Chinei sau este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține Chinei sau chinezilor2 (1), privitor la China sau la chinezi2; chinezesc. ♦ (Substantivat, f.) Limba vorbită de chinezi2 (1). [Pl. m. și chinejiChina (n. pr.) + suf. -ez.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu chinez
NĂMIÉZ s. n. v. namiază. Vezi definitia »
ANTIBURGHÉZ, -Ă, antiburghezi, -e, adj. (Despre atitudini, manifestări) Care este împotriva burgheziei. – Anti- + burghez. Vezi definitia »
BALIMÉZ, balimezuri, s. n. (Înv.) Tun de calibru mare. – Din tc. balyemez. Vezi definitia »
priméz, primézuri și priméze, s.n. (reg.) 1. perete care desparte două încăperi. 2. îngrăditură, scândură, bârnă, par, drug care desparte un spațiu în două sau care se pune în grajd între vite, stănog. 3. (în forma: primiez) cartilaj care desparte cele două fose nazale. 4. cercevea în formă de cruce care desparte fereastra în mai multe ochiuri. 5. perdea de pădure care se află între două poieni. 6. proptea de lemn cu care se blochează ușa sau poarta. 7. întăritură făcută în malul unui râu, pentru a-l consolida. 8. proeminență într-un lemn cioplit. Vezi definitia »
TRAPÉZ1 I. s. n. 1. patrulater care are drept baze două laturi paralele și neegale. 2. aparat de gimnastică dintr-o bară legată la capete cu două frânghii fixate de plafon. II. adj., s. n. 1. (mușchi) inserat pe partea posterioară a gâtului și a umărului. 2. (osul) cel mai din afară al carpului. (< fr. trapèze) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z