Definita cuvantului clasa
CLASÁ, clasez, vb. I. Tranz. 1. A aranja, a împărți, a rândui ceva (după caractere distinctive) pe clase sau categorii. ♦ A face o triere; a tria. ♦ Refl. A obține un anumit loc în clasamentul unei clase, la un concurs etc. 2. A înceta un proces penal când se constată că există o cauză legală care împiedică pornirea sau continuarea lui. ♦ A scoate din uz (cu forme legale) un material care nu mai poate fi folosit din cauza degradării, a învechirii. – Din fr. classer.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu clasa
MIMÁNSA s.f. Școală filozofică indiană, care susținea că lumea se întemeiază pe un principiu material alături de unul spiritual, ea fiind veșnică, necreată și formată din atomi. [< fr. mimansa, cf. sanscr. mimamsa – cercetare]. Vezi definitia »
INVERSÁ, inversez, vb. I. Tranz. A schimba ordinea inițială sau normală, firească; a face (ceva) invers; a întoarce pe dos; a răsturna. – Din fr. inverser. Vezi definitia »
BURSA (BRUSA), oraș în NV Turciei asiatice; 658 mii loc. (1985, cu suburbiile). Nod de comunicații. Ind. ușoară (mătase, bumbac, covoare) și alim. (uleiuri). Ape termale. Universitate. În sec. 15-17, celebru centru de artizanat al mătăsii. Moschei din sec. 14-15. Întemeiat în sec. 2 î. Hr. sub numele de Prusa, B. a fost stăpînită succesiv de romani, bizantini, iar din 1326 a devenit capitala statului otoman (pînă în 1365). Vezi definitia »
TERGIVERSÁ vb. tr., intr. a amâna, a tărăgăna, a întârzia rezolvarea unei chestiuni, a unei situații etc., a temporiza. (< fr. tergiverser, lat. tergiversari) Vezi definitia »
AVANSÁ vb. I. intr. a înainta (într-o direcție); a progresa, a se dezvolta. II. tr. 1. a înainta, a promova într-un grad, într-o funcție superioară. 2. a da cu anticipație (sume de bani). 3. (fig.) a anticipa (o propunere). (< fr. avancer) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z