Definita cuvantului dogmatic
DOGMÁTIC, -Ă, dogmatici, -ce, adj., subst. 1. Adj. Care ține de dogme, privitor la dogme; care se sprijină pe dogme. 2. S. f. Parte a teologiei care cuprinde expunerea sistematică a dogmelor unei religii; tratat asupra dogmelor religioase. 3. S. m. și f. Persoană care susține și aplică dogmatismul; dogmatist. – Din fr. dogmatique, lat. dogmaticus.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu dogmatic
EPISTÉMIC, -Ă, epistémici, -e, adj. Referitor la cunoaștere, la știință. ♦ Logică epistemică = ramură a logicii moderne care grupează încercările de formalizare a relațiilor logice dintre enunțurile care cuprind termeni epistemici (cunoaștere, opinie etc.). (< fr. épistémique) Vezi definitia »
PLASMÁTIC, -Ă, plasmatici, -ce, adj. Care se referă la plasmă (1), de plasmă; format din plasmă. – Din fr. plasmatique. Vezi definitia »
greșníc, greșnícă, adj. (înv.) greșit; păcătos. Vezi definitia »
EPENTÉTIC, -Ă adj. (Despre sunete) Care a apărut prin epenteză. [Cf. fr. épenthétique, gr. epenthetikos]. Vezi definitia »
GALVÁNIC, -Ă adj. Care se referă la producerea curentului electric prin acțiunea chimică a acizilor sau a sărurilor asupra metalelor. ◊ Element galvanic = pilă electrică de curent continuu cu polul pozitiv de cărbune și polul negativ de zinc. [Cf. fr. galvanique, it. galvanico < Galvani – fizician italian]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z