Definita cuvantului drăgaică
DRĂGÁICĂ, drăgaice, s. f. I. 1. Sărbătoare populară închinată coacerii holdelor (la 24 iunie); Sânziene. 2. Dans popular, jucat mai ales la Drăgaică (I 1); melodie după care se execută acest dans. ◊ Expr. A sări (sau a juca) drăgaica = a sări ca un nebun, a fi neastâmpărat. ♦ Fiecare din fetele care (îmbrăcate bărbătește) execută acest dans. 3. Târg care se ține la 24 iunie; p. gener. târg. 4. (La pl.) Zâne rele despre care se crede că ar sluți pe oameni; iele. II. Plantă erbacee cu fructe lungi și înguste și cu flori galbene-aurii, plăcut mirositoare; sânziană (Galium verum) – Din bg. dragaika.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu drăgaică
ZAHÁRNIȚĂ, zaharnițe, s. f. Vas mic în care se ține zahărul. – Zahăr + suf. -niță. Vezi definitia »
PEBRÍNĂ s. f. boală infecțioasă a viermilor de mătase, prin mici pete negre care apar pe pielea acestora. (< fr. pébrine) Vezi definitia »
VALÚTĂ, valute, s. f. Unitate monetară a unui stat, cu precizarea metalului în care este definită. ♦ Totalitatea mijloacelor de plată exprimate în moneda altui stat, care pot fi folosite în decontările internaționale. ◊ Valută forte = valută care are acoperire în aur și care este acceptată ca mijloc de plată de mai multe țări. – Din it. valuta. Vezi definitia »
URETEROLITIÁZĂ s.f. (Med.) Calculi în ureter. [< fr. urétéro-lithiase]. Vezi definitia »
TRIGLÍFĂ s.f. v. triglif. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z