Definita cuvantului episcop
EPÍSCOP1 (EPISCÓP), episcopi, s. m. Grad înalt în ierarhia bisericească creștină, imediat inferior mitropolitului sau arhiepiscopului; persoană care are acest grad (și conduce o eparhie). – Din ngr. epískopos, lat. episcopus.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu episcop
TROP s.m. Termen generic pentru orice figură de stil, care constă în întrebuințarea unui cuvânt sau a unei expresii în sens figurat. // (Și în forma tropo-) Element prim și secund de compunere savantă cu semnificația „schimbare”, „care se schimbă”, „care se întoarce”, „cu o anumită direcție”, „cu o anumită caracteristică”, „care se răsucește”. [< fr. trope, lat. tropus, gr. tropos]. Vezi definitia »
HIPOMETRÓP, -Ă adj., s.m. și f. (Suferind) de hipometropie. [Cf. fr. hypométrope]. Vezi definitia »
PIRÓP s. n. Silicat de magneziu și aluminiu din grupa granatului, de culoare roșie, roșiatică sau neagră, cristalizat în sistemul cubic, folosit ca piatră semiprețioasă. – Din fr. pyrope, germ. Pyrop. Vezi definitia »
OFTALMOSCÓP, oftalmoscoape, s. n. Instrument folosit pentru examinarea interiorului globului ocular și a fundului de ochi. [Pl. și: oftalmoscopuri] – Din fr. ophtalmoscope. Vezi definitia »
FLUOROSCÓP s.n. Aparat folosit în fluoroscopie. ♦ Ecran fluorescent care transformă radiațiile invizibile în radiații vizibile. [Pron. flu-o-. / < fr. fluoroscope]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z