Definita cuvantului galicanism
GALICANÍSM s. n. Doctrină politico-religioasă care, rămânând atașată dogmelor catolice, apăra libertățile organizatorice ale Bisericii catolice din Franța față de papă. – Din fr. gallicanisme.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu galicanism
PITIATÍSM s. n. ansamblu de tulburări psihice în cadrul isteriei, produse prin sugestie și vindecabile prin persuasiune. (< fr. pithiatisme) Vezi definitia »
CLIMATÍSM s.n. Studiul climatelor în vederea unor aplicări practice în igienă și în tratamentul bolilor. [< fr. climatisme]. Vezi definitia »
NEOPLASTICÍSM s.n. Variantă a abstracționismului, care se caracterizează printr-un geometrism în care liniile și planurile de culoare se întretaie în unghi drept, ca și prin folosirea unei game cromatice limitate la albastru, galben și roșu. [< fr. néo-plasticisme]. Vezi definitia »
ISLAMÍSM s.n. Religia musulmanilor, întemeiată de Mahomed în sec. VII; mahomedanism. [< fr. islamisme]. Vezi definitia »
COLONIALÍSM s. n. Politică a unor state de cucerire de colonii1 (2) sau de menținere a coloniilor. [Pr.: -ni-a-] – Din fr. colonialisme. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z