Definita cuvantului ghips
GHIPS, (2) ghipsuri, s. n. 1. Sulfat natural hidratat de calciu, incolor sau divers colorat, cu aspect sticlos, sidefos ori mătăsos, cu duritate mică, având numeroase folosiri în industrie. ◊ Expr. A pune în ghips = a imobiliza un membru sau o parte a corpului (care prezintă o fractură sau o fisură) cu ajutorul unui pansament făcut din ghips (1). 2. Obiect sau ornament arhitectonic făcut din ghips (1). [Var.: gips s. n.] – Din germ. Gips, fr. gypse, lat. gypsum.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu ghips
SLOPS s.n. Produs petrolier de calitate inferioară, care, pentru a putea fi folosit, necesită o prelucrare. [Pl. -suri. / < fr., engl. slops, germ. Slops]. Vezi definitia »
CLIPS s. n. 1. agrafă, broșă sau cercel care se prinde cu un fel de clapă sau ac cu arc. 2. piesă formată din două elemente care se asamblează și se desfac ușor. (< germ. Klips) Vezi definitia »
-ÓPS, -OPSÍE elem. opt(o)-. Vezi definitia »
CAMEROPS s. m. Palmier ornamental, de talie mică în cultură (1-3 m), originar din N Africii și S Europei (unde atinge c. 7 m), care poate fi plantat direct în sol; are frunze în evantai, adînc divizate, pețioluri lungi și două rînduri de spini pe ele (Chamaerops humilis). Este cultivat și ca plantă de ornament. Vezi definitia »
ȘNAPS s. n. (Fam.) Rachiu (tare). – Din germ. Schnaps. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z