Definita cuvantului ghițomancă
GHIȚOMÁNCĂ, ghițomance, s. f. (Reg.) Sarma mare.

Sursa: DLRM
Cuvinte ce rimeaza cu ghițomancă
GALACTOFORÍTĂ s. f. inflamație a canalelor galactofore. (< fr. galactophorite) Vezi definitia »
PORTOCÁLĂ s.f. Fructul citric al portocalului (Citrus sinensis), de culoare portocalie, dulce și zemos; Portocală roșie = varietate de portocală, cu coaja și sucul de culoare roșie ca sângele, cultivată în special în Sicilia, it. arancia sanguina sau arancia rossa; Portocală amară = fructul portocalului sălbatic (Citrus aurantium), necomestibil, utilizat doar pentru producerea de dulceață, gem, lichioruri (Grand Marnier ș.a.), iar în gastronomie, coaja și sucul se folosesc pentru aromatizarea preparatelor numite „a la bigarade”. Vezi definitia »
Vă rugăm insistent să trimiteți numai definiții din sursele acceptate. Nu putem accepta definiții provenite din opinia dumneavoastră personală. Aceasta ar duce la scăderea credibilității DEX online sau ar putea omite sensuri secundare ale cuvântului. Vă rugăm să respectați pe cât posibil instrucțiunile de formatare, în special simbolurile diacritice. Dacă efortul necesar corectării definiției pe care ne-o trimiteți este mai mare decât tastarea ei de la zero, bunăvoința dumneavoastră este irosită. Definițiile care nu se conformează acestor rugăminți vor fi respinse. Întrucât numărul de voluntari a crescut considerabil în ultima vreme, regretăm că nu putem garanta un răspuns individual. Vezi definitia »
FLÁCĂRĂ, flăcări, s. f. 1. Masă liberă de gaze care iese dintr-un corp solid sau dintr-un lichid aprins și care arde cu dezvoltare de căldură și de lumină; parte luminoasă mobilă care se înalță ca o limbă de foc dintr-un corp aprins; pară1, văpaie; flamă. ◊ Expr. A fi în flăcări = a arde puternic, a fi cuprins de flăcări. 2. Fig. Înflăcărare, pasiune; căldură; strălucire. [Pl. și: flacări, flacăre] – Lat. *flaccula (= facula). Vezi definitia »
CIFOSCOLIÓZĂ s. f. dublă curbare a coloanei vertebrale, posterioară și laterală. (< fr. cyphoscoliose) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z