Definita cuvantului hărtan
HĂRTÁN, hărtane (hărtanuri), s. n. V. hartan.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu hărtan
TERMOPÁN, termopane, s. n. Geam termoizolant folosit pentru ferestre; ansamblu etanș format din două geamuri de sticlă, între care se introduce aer uscat sau anumite gaze rare (argon sau kripton). – Din engl. Thermopane (marcă înregistrată). Vezi definitia »
VOLÁN s. n. I. garnitură dintr-o fâșie de țesătură ușoară sau de dantelă, încrețită sau plisată, drept podoabă pe rochii, la mâneci etc. II. 1. piesă din dispozitivul de direcție al unui autovehicul cu ajutorul căreia se poate îndrepta vehiculul în direcția voită. 2. piesă în formă de roată cu ajutorul căreia se pun în mișcare anumite mașini, se acționează mecanisme etc. (< fr. volant) Vezi definitia »
TURBÁN, turbane, s. n. Acoperământ pentru cap format dintr-o bandă lungă de stofă, de mătase sau de pânză, de obicei albă, pe care o poartă bărbații din unele țări orientale înfășurată de mai multe ori în jurul capului. ♦ Acoperământ pentru cap format dintr-o bandă din diverse materiale textile, pe care femeile și-o înfășoară în jurul capului, în loc de pălărie. [Pl. și: turbanuri] – Din fr. turban, germ. Turban. Vezi definitia »
REȘIȚEÁN, -Ă, reșițeni, -e, s. m., adj. 1. S. m. Persoană născută și crescută în municipiul Reșița. 2. Adj., s. m. (Locuitor) din municipiul Reșița. – Reșița (n. pr.) + suf. -ean. Vezi definitia »
SUBTERÁN, -Ă adj. Aflat sub nivelul solului; de sub pământ. ♦ Care se face, se execută sub pământ. ♦ (Fig.) Ilegal; secret. // s.n. Mină. [După fr. souterrain]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z