Definita cuvantului in
IN2 (1) s. m., (2) inuri, s. n. 1. S. m. Plantă erbacee textilă și oleaginoasă, cu tulpina subțire, ramificată în partea superioară, fibroasă, cu frunze mici, înguste și cu flori albastre sau albe, care are numeroase utilizări (Linum usitatissimum); p. restr. sămânța acestei plante. ◊ In galben = plantă erbacee cu flori galbene (Linum flavum). 2. S. n. Fir obținut prin prelucrarea inului2 (1); p. ext. pânză făcută din aceste fire. – Lat. linum.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu in
NITRAGÍN s. n. Îngrășământ bacterian pentru culturile de plante leguminoase. – Din fr. nitragine. Vezi definitia »
(din eng. mulch) Materie organică mărunțită (lemne, paie, frunze) cu care se acoperă solul pentru a-l proteja, având și rol de îngrășământ în același timp Vezi definitia »
stăjin, stăjini, s.m. (înv.) un fel de grindă transversală de susținere la diverse obiecte sau părți de obiecte. Vezi definitia »
PERICLÍN s.n. 1. (Bot.) Totalitatea frunzelor sau bracteelor care formează involucrul florilor din familia compozeelor. 2. (Geol.) Zonă în care formațiunile geologice de pe cele două flancuri ale unei cute se apropie și se unesc. [< fr. péricline]. Vezi definitia »
sechín (-ni), s. m. – Veche monedă de aur. – Var. țechin. Fr. sequin, var. din it. zecchino. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z