Definita cuvantului indemnizație
INDEMNIZÁȚIE, indemnizații, s. f. 1. Sumă de bani care se acordă cuiva în afara salariului, destinată să acopere cheltuielile făcute de un angajat în scopul îndeplinirii unei sarcini de serviciu; indemnizare. ♦ Despăgubire pentru un prejudiciu, pentru o pagubă suferită etc.; indemnitate. ♦ Contravaloarea în bani a unei plăți în natură. 2. Care nu are caracter de salariu. [Var.: îndemnizáție s. f.] – Din fr. indemnisation.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu indemnizație
MAROCHINĂRÍE s.f. 1. Meseria celui care face obiecte din marochin; atelier, magazin de obiecte din marochin. 2. Obiecte de marochin sau (p. ext.) din orice fel de piele. [Gen. -iei, var. marochinerie s.f. / cf. fr. maroquinerie]. Vezi definitia »
RAFINĂRIE s.f. Instalație, întreprindere pentru rafinarea anumitor produse (petrol, zahăr etc.). [Gen. -iei. / cf. fr. raffinerie]. Vezi definitia »
OOLOGÍE s.f. Parte a ornitologiei care are ca obiect studiul ouălor de păsări. [Gen. -iei. / < fr. oologie, cf. gr. oon – ou, logos – știință]. Vezi definitia »
SCHIZOTIMÍE s. f. (Med.; rar) Schizoidie. – Din fr. schizothymie. Vezi definitia »
DENUTRÍȚIE, denutriții, s. f. Stare a unui organism viu în care, datorită faptului că asimilația este întrecută de dezasimilație, se produce o scădere mare în greutate. – Din fr. dénutrition. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z