Definita cuvantului interveni
INTERVENÍ, intervín, vb. IV. Intranz. 1. A veni între..., a veni la mijloc, a intra în acțiune; spec. a lua cuvântul, a intra în vorbă. ♦ A se amesteca spre a mijloci o împăcare, o înțelegere etc., a face un demers în favoarea cuiva sau pentru ceva; a stărui pe lângă o persoană influentă spre a obține ceva în favoarea cuiva sau a sa. 2. A se ivi, a surveni, a se întâmpla. A interveni o schimbare. – Din fr. intervenir, lat. intervenire.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu interveni
spânjiní, spânjinésc, vb. IV (reg.; despre animale și corpul lor) a trata diferite boli înfigând un fir de spânz sub piele; a spânzui. Vezi definitia »
popîlní (popîlnésc, popîlnít), vb. – A umple pînă la refuz. Sl. poplŭniti, bg. popălnjam (Candrea; Graur, BL, VI, 168). În Olt. și Trans. Vezi definitia »
a-și râde în pumni expr. a manifesta o deosebită satisfacție față de necazurile cuiva. Vezi definitia »
șondromăní, șondromănésc, vb. IV (reg.) 1. a vorbi încet; a sta la taifas. 2. (refl.) a se certa, a se ciondăni. Vezi definitia »
ciocăni, ciocănesc I v. t. (obs.d. bărbați) a avea contact sexual cu o femeie. II v. r. (d. femeie) a avea contact sexual cu un bărbat. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z