Definita cuvantului îmbăia
ÎMBĂIÁ, îmbăiez, vb. I. Refl. și tranz. A (se) scălda sau a (se) spăla (în baie), a face baie; a (se) feredui. [Pr.: -bă-ia] – În + baie1.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu îmbăia
REPUDIÁ vb. I. tr. 1. A respinge, a arunca, a alunga, a desconsidera (ceva sau pe cineva); a renega. 2. (Jur.) A renunța la o moștenire sau la un legat. [Pron. -di-a, p.i. 3,6 -iază, ger. -iind. / cf. fr. répudier, lat. repudiere]. Vezi definitia »
ADIÁ, pers. 3 adíe, vb. I. 1. Intranz. (Despre vânt) A sufla lin, ușor; (rar) a aburi; (despre miros) a veni în unde ușoare. 2. Intranz. Fig. A cânta cu glas stins; a murmura. 3. Tranz. (Reg.) A mângâia, a atinge ușor. 4. Intranz. (Reg.) A clătina, a mișca ușor. [Pr.: -di-a] – Lat. *adiliare. Vezi definitia »
CASTALIA (în mitologia greacă), nimfă din Focida, transformată de Apolo în fîntînă. Apa ei este dătătoare de inspirație poetică. Vezi definitia »
BRASILIA, cap. Braziliei (din 1960), în Districtul Federal (5,8 mii km2), pe un platou interior (Goias), la 1.200 m alt.; 1,8 mil. loc. (1989). Aeroport internațional. Ind. ușoară și alim. Pr. centru politic al țării. A fost construită între 1956 și 1960 după planurile arhitectului Oscar Niemeyer și ale urbanistului Lúcio Costa. Universitate. Vezi definitia »
FORTIFIÁ vb. tr., refl. a (se) fortifica. (< fr. fortifier) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z