Definita cuvantului împănat
ÎMPĂNÁT, -Ă, împănați, -te, adj. 1. (Despre păsări) Acoperit cu pene. ♦ (Înv.; despre săgeți) Căreia i s-a fixat o pană de pasăre în capătul neascuțit pentru a putea zbura mai ușor la lansare; care este prevăzut cu o pană. ♦ (Reg.) Împodobit cu flori, plin cu flori. 2. (Despre un loc, un teren etc.) Plin, înțesat, împânzit. 3. (Despre carne sau despre unele legume) În care s-au introdus bucăți de usturoi, de slănină etc. 4. (Rar; despre obiecte sau unelte formate din bucăți) Înțepenit, fixat cu o pană de lemn sau de metal. [Var.: (Înv.) împenát, -ă adj.] – V. împăna.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu împănat
SELENOSTÁT s. n. instrument care permite observarea Lunii cu ajutorul unui sistem de oglinzi. (< fr. sélénostat) Vezi definitia »
SOCIAL-DEMOCRÁT, -Ă adj. Referitor la social-democrație. // s.m. și f. Partizan al social-democrației. [Cf. fr. social-démocrate, rus. soțial-demokrat, germ. Sozialdemokrat]. Vezi definitia »
NEDETERMINÁT, -Ă, nedeterminați, -ic, adj. Care nu este precizat, stabilit; care nu este definit sau cunoscut cu precizie. – Ne- + determinat. Vezi definitia »
RUȘINÁT, -Ă, rușináți, -te, adj. ~; batjocorit, făcut de ocară. Vezi definitia »
STURLUIBÁT, -Ă, sturluibați, -te, adj. (Reg.; adesea substantivat) Nebunatic, neastâmpărat, zvăpăiat. [Var.: struluibát, -ă adj.] – V. sturluiba. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z