Definita cuvantului închinga
ÎNCHINGÁ, închíng, vb. I. 1. Tranz. A strânge chingile șeii pe cal, a pune chinga, a lega cu chinga. ♦ A lega, a fixa șaua, tarnița etc. 2. Refl. A se lega, a se strânge cu o cingătoare; a se încinge2. – În + chingă.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu închinga
PROMULGÁ vb. I. tr. A publica în organul oficial al statului, cu formele legale cerute, o lege, un decret etc., care intră în vigoare din acel moment. [P.i. promúlg. / < lat. promulgare, cf. fr. promulguer]. Vezi definitia »
cîzlár-aga s. m. – Căpetenie a eunucilor. Tc. kizlar agasi „căpetenie a fetelor” (Șeineanu, II, 34). Alecsandri folosește numai cîzlar sólo, cu accepția de eunuc, a cărei întrebuințare nu pare a fi justificată nici de sens, nici de uzul turc. Vezi definitia »
DEZVERGÁ vb. tr. (mar.) 1. a desprinde o velă de pe vergă sau de pe strai. 2. a coborî vergile. (< dez- + vergă) Vezi definitia »
NUGÁ s.f. Preparat de cofetărie din foi de aluat cu umplutură de albuș de ou, zahăr și nuci sau alune. [< fr. nougat, cf. germ. Nugat]. Vezi definitia »
DEZVERGÁ, dezvérg, vb. I. Tranz. (Mar.) 1. A desprinde o velă de pe vergă sau de pe strai2. 2. A cobori vergile. – De la vergă. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z