Definita cuvantului încleia
ÎNCLEIÁ, încleiez, vb. I. Tranz. 1. A unge, a îmbina și a fixa cu clei piese de lemn, hârtie etc. ♦ Refl. A se lipi. ♦ Refl. A se murdări, a se unge cu clei sau cu ceva cleios. ♦ Refl. A se face, a deveni cleios. ♦ Refl. Fig. (Despre fălci) A se încleșta; (despre limbă) a se înțepeni. 2. A trata diverse produse (semifabricate) cu soluții coloidale sau de amidon pentru a le face impermeabile. [Prez. ind. și: încléi] – În + clei.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu încleia
FOTOGRAFIÁ vb. tr. a fixa imaginea unui obiect, a unei ființe etc. pe o hârtie sau pe o placă fotosensibilă, cu ajutorul unui sistem de lentile. (< fr. photographier) Vezi definitia »
ARENÁRIA s. f. plantă cariofilacee, cu flori albastre și roz, care crește pe stânci și nisipuri. (< fr. arénaria) Vezi definitia »
CALCIFIÁ vb. I. v. calcifica. Vezi definitia »
RAPSODIÁ, rapsodiez, vb. I. Intranz. (Rar) A compune și a recita poeme epice. [Pr.: -di-a] – Din rapsodie. Vezi definitia »
RICKÉTTSIA [-CHE-ȚI-] s. f. parazit unicelular microscopic, care produce la oameni și la animale o serie de boli infecțioase. (< fr. rickettsie) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z