Definita cuvantului încornora
ÎNCORNORÁ, încornorez, vb. I. Tranz. A pune coarne. ♦ Fig. A exagera, a deforma realitatea; a înflori. ♦ Fig. (Fam.) A-și înșela soțul sau soția. – Din încornorat (derivat regresiv).

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu încornora
pătrá1, pătréz, vb. I (înv.) a făptui, a săvârși, a comite (o faptă reprobabilă). Vezi definitia »
REITERÁ, reiterez, vb. I. Tranz. (Livr.) A repeta. [Pr.: re-i-] – Din fr. réitérer. Vezi definitia »
EX CATHÉDRA loc. adv. a vorbi ~ = a vorbi pe un ton doctoral, care nu admite replică. (< lat. ex cathedra, de la catedră) Vezi definitia »
TURA-VÚRA interj. Cuvânt care exprimă vorbăria lungă și fără rost într-o discuție sau trecerea de la un subiect la altul. ◊ Expr. Ce mai tura-vura? = ce mai atâta vorbă degeaba? Vezi definitia »
MIGRÁ, migrez, vb. I. Intranz. 1. (Despre populații) A se deplasa în masă dintr-o regiune în alta, dintr-o țară în alta. ♦ (Despre animale, mai ales despre păsări și pești) A se muta în masă din unele ținuturi în altele, în anumite epoci ale anului, în vederea reproducerii, în căutarea unor condiții mai bune de trai etc. 2. P. anal. (Despre particule) A se deplasa într-o anumită direcție, sub acțiunea unei diferențe de concentrație sau a altor factori. – Din migrație (derivat regresiv). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z