Definita cuvantului migra
MIGRÁ, migrez, vb. I. Intranz. 1. (Despre populații) A se deplasa în masă dintr-o regiune în alta, dintr-o țară în alta. ♦ (Despre animale, mai ales despre păsări și pești) A se muta în masă din unele ținuturi în altele, în anumite epoci ale anului, în vederea reproducerii, în căutarea unor condiții mai bune de trai etc. 2. P. anal. (Despre particule) A se deplasa într-o anumită direcție, sub acțiunea unei diferențe de concentrație sau a altor factori. – Din migrație (derivat regresiv).

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu migra
CANBERRA [kænbərə], cap. federală a Australiei, situată în SE țării, pe Molonglo, formînd un terit. federal (2,4 mii km2); 273 mii loc. (1988, cu suburbiile). Aeroport internațional. Nod de comunicații. Ind. alim., mat. de constr., poligrafică. Construită începînd cu 1913, a devenit, oficial, în 1927 capitala țării. Universitate. Acad. de științe. Vezi definitia »
SUBTITRÁ vb. I. tr. (Cinem.) A pune subtitlu (2) la un film. [< fr. sous-titrer]. Vezi definitia »
SUPRA2 adv. (În notația bibliografică) Deasupra, mai sus, înainte. [Pr.: sú-] – Cuv. lat. Vezi definitia »
COOPERÁ, cooperez, vb. I. Intranz. A lucra împreună cu cineva, a colabora, a-și da concursul, a conlucra. – Din fr. coopérer, lat. cooperari. Vezi definitia »
COLABORÁ vb. intr. 1. a participa la înfăptuirea unei acțiuni, la elaborarea unei opere etc.; a coopera. 2. a publica o lucrare într-un periodic, într-o culegere. (< fr. collaborer, lat. collaborare) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z