Definita cuvantului încorona
ÎNCORONÁ, încoronez, vb. I. 1. Refl. și tranz. A(-și) pune coroană de monarh; p. ext. a deveni sau a învesti pe cineva monarh. 2. Tranz. A împodobi cu ceva (în formă de coroană); a încununa. 3. Tranz. Fig. A desăvârși o lucrare, o operă, o activitate; a reprezenta în activitatea cuiva realizarea cea mai valoroasă; a încununa (2). – Din lat. incoronare.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu încorona
albina = subst. comun. fem. /insecta de marime mica cu un ac in spate folosit de ea pentru aparare. Produce miere necesara omului :prin culegerea nectarului florilor; Vezi definitia »
Persoana fizica sau juridica ce se obliga, in baza unui contract si a unui caiet de sarcini sa execute pe riscul sau pentru o alta persoana o anumita lucrare, in schimbul unei sume de bani dinainte stabilite. Vezi definitia »
preturná, pretórn, vb. I (înv.; despre obiecte de metal) a turna din nou. Vezi definitia »
1.Masina agricola prevazuta cu mai multe cutite subtiri dispuse vertical, care serveste la afanarea pamantului cu scopul de a asigura patrunderea aerului la radacina plantelor.2.Masina rutiera prevazuta cu colti de otel, cu ajutorul careia se scormoneste suprafata unui teren sau a unei sosele in refacere pentru a usura executarea lucrarilor ulterioare.3.Instrument medical format din mai multe lame taioase actionate de un resort,folosit pentru crestarea superficiala a pielii in scopuri terapeutice,pentru vaccinari etc.-Din fr.scarificateur. Vezi definitia »
DEZEMULSIONÁ vb. I. tr. A separa o emulsie în cele două faze ale ei. [Pron. -si-o-. / cf. fr. désémulsionner]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z