Definita cuvantului încuiba
ÎNCUIBÁ, încuibez, vb. I. Refl. A-și face cuib; a se vârî (unde nu-i este locul); a se oploși. ♦ Fig. A pătrunde adânc; a se înrădăcina. [Prez. ind. și: încúib] – În + cuib.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu încuiba
ADDIS ABEBA (ADDIS-ABABA), cap. Ethiopiei, situată la 2.640 m alt. în Pod. Abisiniei: 1,5 mil. loc. (1985, cu suburbiile). Aeroport internațional. Pr. centru politic, economic și cultural al țării. Ind. textilă, încălț. și alim. Mobilă, mase plastice. Universitate. Teatre. Muzee. Fundată de Menelik II în 1887, a devenit capitala țării (din 1896). Prin tratatul de pace de la A. (1896), Italia a recunoscut independența Ethiopiei. Sediul Organizației Unității Africane (din 1963). Vezi definitia »
PLOMBÁ vb. tr. 1. a umple cu un material oarecare o cavitate patologică. 2. a construi un imobil între alte două construcții. 3. a astupa gropile dintr-o îmbrăcăminte rutieră. (< fr. plomber) Vezi definitia »
SERBÁ, serbez, vb. I. Tranz. A sărbători (un fapt important, un eveniment memorabil etc.); fig. a omagia, a cinsti, a lăuda. ♦ A ține sărbătoare; a nu lucra, a prăznui. – Lat. servare. Vezi definitia »
ALIMBÁ vb. tr. a limba1. (< limb) Vezi definitia »
álba s.f. art. (pop.) 1. ziua, zorile, aurora 2. zăpada Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z