Definita cuvantului înmuia
ÎNMUIÁ, înmói, vb. I. 1. Tranz. A băga, a introduce într-un lichid, a muia. ◊ Refl. Rufele s-au înmuiat. ♦ A uda, a umezi. ♦ Fig. (Rar) A împodobi cu cusături, cu broderii de mătase, de fir (aurit) etc. 2. Tranz. și refl. A face să devină sau a deveni mai moale, prin încălzire sau prin subțiere cu un lichid. ◊ Expr. A (i se) înmuia (cuiva) inima = a (se) înduioșa. ♦ Fig. A (se) potoli, a (se) calma; a (se) liniști. ♦ Refl. (Despre ger, despre vreme) A fi mai blând; a se domoli, a se potoli. 3. Tranz. și refl. Fig. A face să fie sau a deveni mai blând; a (se) îmblânzi. – În + muia.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu înmuia
haliá adv. (înv.; despre boierii divanați) în funcțiune, in divan. Vezi definitia »
DEFOLIÁ vb. I. tr., refl. A face să cadă frunzele (înainte de vreme). [Pron. -li-a, p.i. 3,6 -iază, ger. -iind. / < lat. defoliare]. Vezi definitia »
chilimia carutei este podeaua acesteia; termenul este intalnit in Oltenia, iar originea acestuia poate veni de la termenul de origine turca (sic!) chilim, care inseamna covor, obiect ce este de regula intins pe podea. chilimie, s.f., plural chilimii Vezi definitia »
linia ce imparte unghiul in 2 parti egale Vezi definitia »
varia, variez v. t. a avea orgasm, a ejacula. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z