Definita cuvantului jalet
JÁLET, jalete, s. n. (Rar) Vaiet, bocet. – Jale1 + suf. -et.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu jalet
antet,mentiune tiparita in partea de sus a unei hirtiiçu numele si adresa unei institutii. Vezi definitia »
BILÉT, bilete, s. n. 1. Scrisoare care conține numai câteva rânduri. 2. Bucată de hârtie sau de carton de format mic care dă dreptul la ocuparea unui loc într-un tren, la o reprezentație etc. ◊ Bilet de bancă = bancnotă. Bilet de ordin = cambie (1).It. biglietto (fr. billet). Vezi definitia »
PACHÉT1 s. n. 1. reunire de obiecte legate sau învelite laolaltă în hârtie, în carton etc. ♦ (fam.) a trimite pe cineva ~ = a expedia fără voia lui. 2. formă intermediară a semifabricatului la producerea tablei subțiri prin laminare periodică. 3. grup de două-patru trenuri care circulă în același sens între două stații. 4. (sport) pack (2). 5. set, mulțime de probleme, legi, măsuri etc. ♦ ~ de nervi = persoană nervoasă, care se agită continuu. (< fr. paquet, germ. Packet) Vezi definitia »
PASTÉT s. n. preparat culinar din carne, care se servește fie simplu, ca aperitiv, fie într-o crustă de aluat, însoțit de salată, ca bază. (< germ. Pastete) Vezi definitia »
BALONÉT s.n. 1. Cameră de gaz la un dirijabil, care, prin umflare și dezumflare, menține echilibrul în timpul zborului. 2. Plutitor suplimentar la extremitățile aripilor unui hidroavion, care împiedică intrarea acestora în apă. [< fr. ballonet]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z