Definita cuvantului janilie
JANÍLIE s. f. Fir gros de catifea, cu care se împodobesc hainele sau din care se confecționează unele obiecte. [Var.: jenílie s. f.] – După fr. chenille.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu janilie
COPROSCOPÍE s.f. (Med.) Examen (microscopic) al fecalelor. [Cf. gr. kopros – excrement, skopein – a privi]. Vezi definitia »
ELECTRONOGRAFÍE, electronografii, s. f. (Med.) 1. Metodă de investigare a câmpurilor electrice din corpul uman, precum și a modificărilor acestora, în condiții de boală. 2. (Concr.) Imagine a câmpurilor electrice clin corpul uman; clișeu cu această imagine. – Din engl. electrography. Vezi definitia »
ANTIPOEZÍE, antipoezii, s. f. Poezie care nu respectă procedeele lirice consacrate și care ilustrează o nouă estetică. ♦ Poezie fără valoare artistică. – Anti- + poezie. Vezi definitia »
cutie paralelipipedică din tablă, cu fundul ciuriut, cu partea superioară rabatabilă, cu coadă lungă din lemn sau metal, în care în Moldova, în zona Neamț – Iași, se făceau și cred că se mai fac „cucoși” (floricele de porumb). Vezi definitia »
MIOTOMÍE, miotomii, s. f. Parte a anatomiei care se ocupă cu disecția mușchilor; incizie în mușchi. [Pr.: mi-o-] – Din fr. myotomie. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z