Definita cuvantului jargon
JARGÓN, jargoane, s. n. 1. Limbaj specific anumitor categorii sociale, profesionale etc., care reflectă fie dorința celor ce-l vorbesc de a se distinge de masa mare a vorbitorilor, fie tendința de a folosi termeni specifici profesiunilor respective și care se caracterizează prin abundența cuvintelor și expresiilor pretențioase, de obicei împrumutate din alte limbi, sau a celor de îngustă specialitate. 2. (Înv., azi impr.) Dialect, grai. – Din fr. jargon.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu jargon
SKELETÓN s.n. v. scheleton. Vezi definitia »
TORȘÓN s.n. Șomoiog, cârpă (de praf, de vase etc.). [< fr. torchon]. Vezi definitia »
PROLEGOMENON pl. prologomena s. n. un eseu sau o discuție critică menită să introducă și să interpreteze scopul și obiectivele unei lucrări de mari dimensiuni (un tratat sau o carte); introducere, preambul, prefață, preludiu, prolog, exordiu. [< participiul prezent pasiv neutru al gr. prolegein, „a spune anticipat”: pro-, „înainte” + legein, „a vorbi”] Vezi definitia »
MICROTRÓN s.n. (Fiz.) Accelerator de electroni de tipul ciclotronului, în care creșterea energiei se obține la trecerea treptată a acestora prin câmpul electric oscilant al unei cavități rezonante. [Cf. engl. microtron, germ. Mikrotron]. Vezi definitia »
ANTITÓN s. n. (poligr.) emulsie din ulei de in, gumă arabică și acid fosforic, folosită pentru combaterea fenomenului de tonare. (< anti- + ton/are/) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z