Definita cuvantului kilometra
KILOMETRÁ, kilometrez, vb. I. Tranz. A marca cu borne kilometrice distanțele de-a lungul unei căi de comunicație. (sil. -tra) [Scris și: chilometra] – Din fr. kilométrer.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu kilometra
URÁ2, urez, vb. I. 1. Tranz. (Construit cu dativul) A adresa cuiva o dorință de bine (cu prilejul unei aniversări, al unui început de acțiune etc.); a închina în sănătatea cuiva. 2. Intranz. A recita versuri populare care conțin urări, când se umblă cu colindul. – Lat. orare. Vezi definitia »
MADÉRA s. n. varietate de struguri cu boabele mari, rare, de culoare neagră. ◊ vin dulce din acești struguri. (< port. madera) Vezi definitia »
poncturá, poncturéz, vb. I (reg.; despre obiecte de îmbrăcăminte) a însăila. Vezi definitia »
DEZECHILIBRÁ, dezechilibrez, vb. I. 1. Refl. și tranz. A-și pierde sau a face să-și piardă echilibrul. ♦ Fig. A-și pierde sau a face să-și piardă judecata clară. 2. Tranz. și refl. A face să nu existe sau a nu exista echilibre (între cheltuieli și venituri, între diverse ramuri economice etc.). – Din fr. déséquilibrer. Vezi definitia »
ASIGURÁ vb. I. tr. a da o garanție pentru înfăptuirea unui lucru; a face ceva sigur; a garanta. II. tr., refl. 1. a(-și) lua măsuri de siguranță, a (se) încredința. 2. a încheia un contract pentru ocrotire materială în caz de boală, de calamități, accidente etc. (după fr. assurer) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z