Definita cuvantului mercantilism
MERCANTILÍSM s. n. 1. (Livr.) Spirit negustoresc, interes comercial; (peior.) preocupare, tendință de a câștiga bani prin orice mjloace. 2. Doctrină economică din sec. XV-XVIII, bazată pe principiul că avuția socială rezidă în acumularea metalelor prețioase și a stocului monetar intern. – Din fr. mercantilisme.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu mercantilism
PATRIOTÍSM s. n. Sentiment de dragoste și devotament fată de patrie și de popor, statornicit în decursul istoriei. [Pr.: -tri-o-] – Din fr. patriotisme. Vezi definitia »
ASPERMATÍSM s.n. (Biol.) Imposibilitate de producere și de evacuare a lichidului seminal; sterilitate cauzată de lipsa sămânței bărbătești. [Cf. germ. Aspermatismus]. Vezi definitia »
EXISTENȚIALÍSM s.n. Curent filozofic idealist contemporan, generat de criza societății burgheze și reprezentat prin mai multe direcții, care au în comun propagarea unei concepții tragice asupra existenței, preconizarea utopică a dobândirii libertății, a ființării „autentice”, prin desprinderea individului de contextul relațiilor social-istorice. [Pron. eg-zis-ten-ți-a-. / cf. germ. Existentialismus, fr. existentialisme]. Vezi definitia »
SCLAVAGÍSM s.n. Formațiune social-economică în care baza relațiilor de producție o forma proprietatea stăpânului de sclavi atât asupra mijloacelor de producție, cât și asupra producătorilor. [Cf. fr. esclavagisme]. Vezi definitia »
NEOENDEMÍSM s. n. endemism de dată recentă. (< fr. néoendémisme) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z