Definita cuvantului alotropic
ALOTRÓPIC, -Ă, alotropici, -ce, adj. De alotropie, care aparține alotropiei, privitor la alotropie. – Din fr. allotropique.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu alotropic
HETEROPLÁSTIC, -Ă, heteroplastici, -ce, adj. (Med.) Care se referă la heteroplastie. – Din fr. hétéroplastique. Vezi definitia »
popívnic, popívnici, s.m. (reg.) plantă ale cărei rădăcini fierte dau un ceai contra tusei și durerilor de stomac; piperu-lupului. Vezi definitia »
TELÚRIC, -Ă, telurici, -ce, adj. (Livr.) Care aparține Pământului, privitor la pământ; pământesc. ◊ Curent teluric = curent electric care circulă prin sol. – Din fr. tellurique. Vezi definitia »
pasníc, -ă, adj., s.m. sau n. (reg.) 1. (adj.) cu pasul mare, care merge repede. 2. (s.m.) nume de vierme. 3. (s.m.) persoană care măsoară cu pașii un teritoriu. 4. (s.n., înv.) unealtă de lemn ca un compas folosită în dulgherie, rotărie, dogărie; pas. Vezi definitia »
Etimologic cuvântul prozelitism vine de la verbul grecesc προσέρχουαι, care se traduce cu a se apropia de, sau a se alătura prin constrângere unui anumit grup. Substantivul derivat, προσήλυτοζ, desemnează persoana care este obiect al acestei acțiuni. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z