Definita cuvantului valonee
VALONÉE, valonee, s. f. Cupa ghindei unor specii de stejar. – Din fr. vallonee.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu valonee
LILIACÉE, liliacee, s. f. (La pl.) Familie de plante erbacee monocotiledonate, cu bulbi, rizomi sau tuberculi, cu frunze întregi, având nervuri paralele, și cu fructul de obicei o capsulă sau o bacă; (și la sg.) plantă din această familie. ◊ (Adjectival) Plante liliacee. [Pr.: -li-a-] – Din fr. liliacées. Vezi definitia »
OLIGOMENORÉE, oligomenoree, s. f. Reducere a frecvenței menstruației, întâlnită înainte de menopauză, în unele boli endocrine. [Pr.: -re-e] – Din fr. oligoménorrhée. Vezi definitia »
TEREBINTACÉE s. f. pl. familie de arbori cu flori unisexuate și cu fructul o drupă: terebintul. (< fr. térébinthacées) Vezi definitia »
PSEUDOIDÉE s. f. pseudoconcept (1). (< pseudo- + idee) Vezi definitia »
MARÉE s. f. mișcare periodică de ridicare (flux) sau coborâre (reflux) a nivelului apelor mării sau oceanului (de două ori pe zi), datorită atracției gravitaționale a Lunii și a Soarelui. ♦ ~ atmosferică = variație periodică a presiunii atmosferice, provocată de variația temperaturii ori de atracția Lunii sau a Soarelui; ~ neagră = pânză de petrol din accidente ale petrolierelor, care plutește pe mare, poluând-o. (< fr. marée) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z