Definita cuvantului volnic
VÓLNIC, -Ă, volnici, -ce, adj. (Înv. și arh.) 1. Liber; independent, autonom. 2. Care se impune cu sila, care se face cu forța; arbitrar. – Din sl. volĩnŭ.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu volnic
DOLOMÍTIC, -Ă adj. Care conține dolomit. [< fr. dolomitique]. Vezi definitia »
PIEZOCERÁMIC, -Ă, piezoceramici, -ce, s. f., adj. 1. S. f. Denumire generică pentru un grup de ceramice piezoelectrice folosite în construcția rezonatoarelor și a filtrelor de calitate, a dozelor de pick-up, a traductoarelor de ultrasunete etc. 2. Adj. Referitor la ceramice piezoelectrice. [Pr.: pi-e-] – Din fr. piézo-céramique. Vezi definitia »
CANIBÁLIC, -Ă adj. Antropofag; de canibal. [Cf. it. cannibalesco]. Vezi definitia »
LÚDIC, -Ă adj. (Liv.) Referitor la jocuri. [< fr. ludique, cf. lat. ludus – joc]. Vezi definitia »
TÁCTIC, -Ă, tactici, -ce s. f., adj. I. S. f. 1. Parte componentă a artei militare care se ocupă de studiul, organizarea, pregătirea și ducerea luptei pentru a îndeplini cu maximum de eficacitate scopurile fixate. 2. Știința de a determina, pentru o perioadă relativ scurtă, linia de conduită a unei mișcări sociale sau a unui partid politic, în funcție de împrejurările social-politice din acea perioadă și pentru realizarea unui obiectiv fundamental. ♦ P. gener. Totalitatea mijloacelor întrebuințate pentru a izbuti într-o acțiune. II. Adj. Care ține de tactică (I), privitor la tactică; conform cu o anumită tactică. – Din fr. tactique. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z