Definita cuvantului echinism
ECHINÍSM s. n. Deformație a piciorului la oameni, asemănătoare cu un picior de cal, care are drept consecință călcarea numai pe vârful degetelor. – Din fr. équinisme.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu echinism
ȘOVINÍSM s. n. atitudine politică retrogradă în afirmarea dușmănoasă a superiorității unei națiuni asupra altora, în manifestarea rasismului și a exclusivismului național. (< fr. chauvinisme) Vezi definitia »
SIGMATÍSM s. n. Defect de pronunție din cauza căruia nu se poate pronunța (bine) sunetul s. ♦ Repetiție greșită a siflantelor. – Din fr. sigmatisme. Vezi definitia »
HIPOCRATÍSM s.n. 1. (Med.) Sistem de tratament bazat pe concepția lui Hipocrat. 2. Hipocratism digital = îngroșare a extremității degetelor, cu deformarea unghiilor. [< fr. hippocratisme]. Vezi definitia »
PRIAPÍSM s. n. (Med.) Stare de erecție a penisului prelungită în mod anormal, adesea dureroasă și neurmată de ejaculare. [Pr.: pri-a-] – Din fr. priapisme. Vezi definitia »
ULTRAÍSM s. n. 1. politică a acelora care pledează pentru măsuri extreme; părere extremistă. 2. mișcare literară de avangardă, de orientare suprarealistă, în Spania interbelică și în literaturile hispano-americane. (< sp. ultraismo, engl. ultraism) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z