Definita cuvantului metalurgie
METALURGÍE s. f. 1. Știință care se ocupă cu studiul proprietăților fizice și chimice ale metalelor (și aliajelor lor), precum și cu studiul proceselor fizice și chimice care se produc la obținerea și la prepararea lor. 2. Tehnica extragerii și prelucrării în semifabricate a metalelor (industriale). ♦ Întreprindere sau secție într-o întreprindere în care se elaborează și se prelucrează metale. – Din métallurgie.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu metalurgie
văduvíe s. f., art. văduvía, g.-d. văduvíi, art. văduvíei Vezi definitia »
ONIOMANÍE s.f. Tendință patologică de a face cumpărături excesive. [Pron. -ni-o-, gen. -iei. / < fr. oniomanie, cf. gr. onesthai – a cumpăra, mania – nebunie]. Vezi definitia »
FITOFIZIOLOGÍE s.f. Știință care studiază principalele procese fiziologice din corpul plantelor; fiziologia plantelor. [Pron. -zi-o-, gen. -iei. / < fr. phytophysiologie]. Vezi definitia »
PSIHOENDOCRINOLOGÍE s. f. ramură a endocrinologiei care studiază influența sistemului endocrin asupra vieții psihice. (< fr. psycho-endocrinologie) Vezi definitia »
TAXOCENOLOGÍE s. f. ramură a taxonomiei care se ocupă cu clasificarea grupărilor naturale de plante și animele. (< fr. taxocénologie) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z