Definita cuvantului monstru
MÓNSTRU, monștri, s. m. 1. Ființă mitologică cu corpul format din părți ale unor animale diferite sau din unele părți de om și altele de animal. 2. Ființă care se naște cu mari anomalii fizice; pocitanie; fig. om cu mari defecte morale, om josnic, crud, denaturat. 3. Namilă, matahală. ♦ (Fig.) (Adjectival) De proporții mari, extraordinar, neobișnuit. – Din lat. monstrum, fr. monstre.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu monstru
MANOMÉTRU s.n. Aparat folosit pentru măsurarea presiunii lichidelor sau a gazelor dintr-un spațiu închis sau a diferențelor de presiune a două gaze închise în vase diferite. [< fr. manomètre, cf. gr. manos – puțin dens, metron – măsură]. Vezi definitia »
STEREOGONIOMÉTRU s. n. aparat pentru controlul informației stereofonice și pentru aprecierea diferenței de intensitate și de fază între semnalele stereofonice. (< fr. stéréogoniomètre) Vezi definitia »
CÓVRU, covruri, s. n. (Reg.) Vizuină, bârlog, cotlon. – Cf. rus. krov. Vezi definitia »
HOMOCÉNTRU s. n. (mat.) centru comun mai multor cercuri. (< fr. homocentre) Vezi definitia »
PASAMÉTRU, pasametre, s. n. Micrometru la care măsurătorile se înregistrează pe un cadran. – Din fr. passamètre, rus. passametr, germ. Passameter. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z