Definita cuvantului emoțional
EMOȚIONÁL, -Ă, emoționali, -e, adj. Care este propriu emoțiilor; provocat de o emoție; care produce o emoție; emotiv. [Pr.: -ți-o-] – Din fr. émotionnel.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu emoțional
JURNÁL s.n. 1. Însemnări zilnice (despre tot ceea ce se întâmplă); observații științifice însemnate zi de zi. ◊ Jurnal de bord = caiet de însemnări pentru faptele care survin în timpul drumului unei nave și care sunt consemnate de ofițerul de cart. 2. Ziar, gazetă. 3. Caiet, registru în care se înscriu operațiile comerciale zi de zi. [< fr. journal]. Vezi definitia »
URETERÁL, -Ă, ureterali, -e, adj. Care aparține ureterului, privitor la ureter. – Din fr. urétéral. Vezi definitia »
SINPETÁL, -Ă adj. (despre flori, plante) cu petalele unite. (< fr. synpétale) Vezi definitia »
MUZEÁL, -Ă, muzeali, -e, adj. Care aparține unui muzeu, care se referă la un muzeu, de muzeu. [Pr.: -ze-al] – Muzeu + suf. -al. Cf. germ. museal. Vezi definitia »
PERLINGUÁL, -Ă, perlinguali, -e, adj. (Despre medicamente sau despre administrarea unor medicamente) Care este pus pe limbă sau sub limbă pentru a fi resorbit rapid de mucoasa limbii și a avea, în felul acesta, o acțiune cât mai rapidă. ◊ (Adverbial) Medicamentul se administrează perlingual. [Pr.: -gu-al] – Din germ. perlingual. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z