Definita cuvantului enterocolită
ENTEROCOLÍTĂ, enterocolite, s. f. Boală care constă în inflamația acută sau cronică a intestinului subțire și a celui gros, provocată de germeni patogeni. – Din fr. entérocolite.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu enterocolită
CALCOSFÉRĂ s. f. strat geologic între litosferă și barisferă, concentrat prin sulfură de fier și cu afinitate pentru sulf. (< fr. chalcosphère) Vezi definitia »
VÁMPĂ s. f. vedetă de cinema care interpretează rolul unei femei fatale. ◊ femeie de o eleganță excentrică și irezistibilă. (< fr., engl. vamp) Vezi definitia »
RÁNĂ, răni, s. f. 1. Ruptură internă sau exterioară a țesutului unei ființe vii, sub acțiunea unui agent distrugător; leziune, plagă. ◊ Expr. Bun de pus la rană, se spune despre un om foarte bun. A pune sare pe rană = a întărâta pe cineva, a stârni lucrurile, agravând situația. A pune degetul pe rană = a găsi și a arăta în mod lămurit pricina unei stări de lucruri supărătoare, a dezvălui adevărata cauză a unei situații neplăcute. 2. Fig. Durere morală, suferință, chin sufletesc. – Din sl. rana. Vezi definitia »
RUȘCULÍȚĂ s. f. (Bot.; Var.) Rușulică. (cf. rușulică) Vezi definitia »
SINECLÍZĂ s. f. platformă având aspectul unui larg sinclinal, cu flancuri ușor înclinate. (< fr. synéclise) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z