Definita cuvantului dezbina
DEZBINÁ, dezbín, vb. I. 1. Tranz. și refl. recipr. A face să nu se mai înțeleagă, să se dușmănească, sau a nu se mai înțelege între ei, a se dușmăni; a (se) învrăjbi. 2. Refl. (Rar) A se desface, a se separa, a se rupe (de undeva). – Din lat. disglut[i]nare (refăcut după îmbina).

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu dezbina
ORNÁ vb. I. tr. A împodobi; a decora. [< lat. ornare, cf. fr. orner, it. ornare]. Vezi definitia »
REINCARNÁ, reincarnez, vb. I. Tranz. și refl. A (se) incarna din nou. ♦ Refl. (În unele concepții mistice; despre sufletul omului) A trece, după moarte, în alt corp (de om sau de animal). [Pr.: re-in-.Var.: reîncarná vb. I] – Din fr. réincarner. Vezi definitia »
DEZEMULSIONÁ vb. I. tr. A separa o emulsie în cele două faze ale ei. [Pron. -si-o-. / cf. fr. désémulsionner]. Vezi definitia »
ILUMINÁ vb. I. 1. tr. A lumina puternic (în scop decorativ). 2. refl. (Fig.) A se înviora, a se lumina la față; a se înveseli. [< fr. illuminer, lat., it. illuminare]. Vezi definitia »
lacuna,-a 1.Spatiu gol in interiorul a ceva.2.Intrerupere involuntara in inlantuirea unor idei.3.(Fig.)Carenta ,lipsa. S.f,g.-d. art. lacunei ,pl.lacune Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z