Definita cuvantului mărturisitor
MĂRTURISITÓR, mărturisitori, s. m. (Înv.) Persoană care arată, susține, probează ceva; spec. persoană care depune o mărturie în fața unei instanțe; martor. ♦ (Adjectival) Doveditor, probant. ♦ Duhovnic, confesor. – Mărturisi + suf. -tor.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu mărturisitor
CASCADÓR, -OÁRE, cascadori, -oare, s. m. și f. 1. Clovn, actriță sau acrobat(ă) la circ care execută salturi primejdioase. 2. Actor de cinematograf care dublează uneori protagonistul în secvențele periculoase. – Din fr. cascadeur. Vezi definitia »
JUSTIFICATÓR, -OÁRE adj. justificativ. (< fr. justificateur) Vezi definitia »
ECONOMIZÓR s.n. 1. Instalație pentru încălzirea apei înainte de a pătrunde în căldarea de aburi. 2. Dispozitiv cu care se reduce consumul de combustibil la un motor cu explozie. [Pl. -oare. / < fr. économiseur, engl. economizer]. Vezi definitia »
ÉFOR s.m. 1. (Ant.) Nume dat în Sparta fiecăruia dintre cei cinci demnitari aleși, care aveau largi puteri de control, fiind instituiți ca o contrabalansare a puterii regale. 2. Membru în conducerea unei eforii. [< éphore, gr. ephoros < ephoran – a supraveghea]. Vezi definitia »
TURBOREACTÓR s.n. Reactor alcătuit dintr-o turbină cu gaze și un compresor, folosit la propulsia prin reacție a unui avion. [Pron. -re-ac-. / < fr. turboréacteur]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z